Autor |
Rudol Hess |
Danys
Użytkownik
Data rejestracji: 11.12.08 |
Dodane dnia 03-11-2010 02:50 |
|
|
Witam !
Nie zaglądałem tutaj od ponad dwóch lat hehe
Coś mnie tknęło i wróciłem 
Dobra dobra koniec wspomnień wracam do meritum.
Mianowicie do postaci Rudolfa Hessa, który to został schwytany wiadomo w jakich okolicznościach.
Otóż niektórzy twierdzą, czy też nawet od dawien dawna ukazują się takie pogłoski, że nasz "poczciwy" dygnitarz nie przeżył wojny, natomiast sylwetką skazaną za zbrodnie przeciwko ludzkości jak również biorącą udział w procesie Norymberskim był jego sobowtór podstawiony przez aliantów.
Niby ma przemawiać za tym to, że odsiadując dożywotni wyrok spotkał się z rodziną dopiero po ok 20 latach "za kratami".
Co o tym sądzicie ?
Może posiadacie jakieś precyzyjniejsze informacje ?
Zapraszam do dyskusji  |
|
Autor |
RE: Rudol Hess |
redskull
Użytkownik
Data rejestracji: 02.02.11 |
Dodane dnia 02-02-2011 02:28 |
|
|
Dokładniejszych informacji szukałbym w Ameryce Południowej. Znalazłem kiedyś gdzieś wzmiankę właśnie na jego temat i ewakuację na pokładzie U-Bota do Ameryki Południowej i właśnie na procesie miał być sobowtór, który defacto nie spędził dnia w więzieniu po procesie. A spotkanie z rodziną było tv-show jak w obecnych czasach programy w TVN. Propaganda. Zresztą wiele źródeł podanych do szerszej informacji dotyczących końca II Wojny w Europie to stek bzdur i mistyfikacji. |
|
Autor |
RE: Rudol Hess |
bloodmoon
Użytkownik
Data rejestracji: 03.02.11 |
Dodane dnia 03-02-2011 01:16 |
|
|
Jeden z artykułów przedstawia że nawet żona Hessa która spotkała się z nim dopiero 24 latach od aresztowania miała wątpliwości co do tożsamości " męża ". Również nie posiadał żadnych znaków szczególnych jak np. ślad po postrzale 1917 który podobno był bardzo poważny. Rodzi się więcej pytań niż jest odpowiedzi. Niby w 2016 roku maja być odtajnione Brytyjskie dokumenty w spawie Rudolf Hess jego śmieci w wiezieniu itp. Choć szczerze wątpię żeby to nastąpiło w takiej formie jakiej byśmy się spodziewali. |
|