Autor |
Polskie F-16 |
LukLog
Super Administrator

Miejscowość: Olsztyn
Data rejestracji: 16.03.06 |
Dodane dnia 21-11-2006 10:03 |
|
|
Co sądzicie o wpadkach jakie towarzyszyły podróży naszych F-16 z USA?
Ja mam wrażenie że Amerykanie wcisnęli nam niby nówki które parenaście lat stały zafoliowane na jakiejś pustyni.
PROSZĘ PAMIĘTAĆ O STOSOWANIU POLSKICH LITER NA FORUM!!!!!!!!!! |
|
Autor |
RE: Polskie F-16 |
Destro
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 14.08.06 |
Dodane dnia 21-11-2006 21:26 |
|
|
Uważam, że zakup f-16 to jest jedna wielka pomyłka... ale czego można się spodziewać po lewackich partiach, które do tego doprowadziły. 48 maszyn to bardzo mało a korzyść z nich żadna zwłaszcza za takie pieniądze. Zanim uda się nam wyposażyć całe lotnictwo w nowoczesne maszyny to f-16 będzie już dawno starociem. Zresztą już jest patrząc na konstrukcje f-25 i eurofighter. To tylko i wyłącznie "korzyść" doczesna bowiem za 15 lat znowu nie będziemy mieć czym latać. Lepszym rozwiązaniem, początkowo droższym ale zwracającym się w przyszłości byłoby opracowanie własnej maszyny, co niestety potrwałoby trochę. Specjalistów naprawdę mamy, wystarczyłoby zapewnić im warunki do pracy a za 20 lat cały kraj by na tym zyskał, licząc gospodarkę, wojsko oraz nasz potencjał naukowy bowiem mielibyśmy już podstawy by w dalszej przyszłości budować kolejne nowoczesne maszyny wyciągając wnioski z produkcji i testów poprzednich modeli. Uważam, że należy głośno mówić co się myśli bo dość już tych zdrajców i złodziei w rządzie (nie jestem zwolennikiem żadnej partii bo nikt nie jest godny władzy ale i tak PIS to najmniejsze zło). Żadnym problemem byłoby wykonać obietnice Kaczyńskich, bo Polska to duży i bogaty kraj, ale tylko wtedy gdy odciągniemy od koryta te wszystkie świnie oraz powstrzymamy się od takich głupich transakcji. |
|
Autor |
JesperKyd
Użytkownik

Miejscowość: Bydgoszcz
Data rejestracji: 29.07.06 |
Dodane dnia 21-01-2007 17:36 |
|
|
nie mam siły tego komentować...
Swawolna Kompania Strzelecka
[img]http://img30.otofotki.pl/obrazki/ls774_Sniper_by_Gilly71-small.jpg[/img] |
|
Autor |
adik6
Użytkownik
Miejscowość: PIŃCZÓW
Data rejestracji: 27.02.11 |
Dodane dnia 10-03-2011 13:14 |
|
|
Jedni się pozbywają a drudzy kupują,a potem myślą!!!!
adik6 |
|
Autor |
krzysiek
Użytkownik
Miejscowość: Kielce
Data rejestracji: 10.11.13 |
Dodane dnia 27-05-2014 09:36 |
|
|
A moim zdaniem to był trafny zakup. F 16 to jedne z najlepszych tego typu maszyn na świecie. Polscy piloci i eksperci lotnictwa myśliwskiego bardzo pozytywnie wypowiadają się na ich temat.