Autor |
Pomoc dla rolników - czy to sprawiedliwe? |
LukLog
Super Administrator

Miejscowość: Olsztyn
Data rejestracji: 16.03.06 |
Dodane dnia 02-08-2006 19:02 |
|
|
Witam!
Denerwuje mnie ostatnio strasznie nagłośniona pomoc dla rolników. Ja wiem że Ci ludzie mogli dużo stracić w wyniku suszy, ale z drugiej strony dostają dopłaty z UE czemu nie ubezpieczają pól? Poza tym rolnictwo to taki sam biznes jak każdy inny, a każdy biznes niesie ze sobą ryzyko. Jak ja otworzę własną działalność i zbankrutuję to będę musiał sam z tego wyjść.
Edytowane przez LukLog dnia 17-08-2006 22:46 |
|
Autor |
RE: Pomoc dla rolników - cz to sprawiedliwe? |
wanda
Użytkownik
Data rejestracji: 13.07.06 |
Dodane dnia 17-08-2006 17:06 |
|
|
zgadzam się. wiem, że rolnicy musza bardzo ciężko pracować itd..., ale już i tak mają spore ulgi finansowe. każdy biznes jest ryzykowny, każdy zawód może przynieść zyski i straty. od tego sa właśnie ubezpieczenia, a większość rolników niestety, ze szkodą dla siebie, zbagatelizowała sprawę... |
|
Autor |
RE: Pomoc dla rolników - czy to sprawiedliwe? |
minkacz
Użytkownik
Data rejestracji: 16.12.11 |
Dodane dnia 18-12-2011 19:55 |
|
|
chamcaki zie wsi chcą wypłat- huja dostaną wsioki pierdolone |
|
Autor |
RE: Pomoc dla rolników - czy to sprawiedliwe? |
krzysiek
Użytkownik
Miejscowość: Kielce
Data rejestracji: 10.11.13 |
Dodane dnia 22-01-2014 02:25 |
|
|
To prawda. Wszyscy jesteśmy narażeni na różnego rodzaju niepowodzenia. Przedsiębiorcy, urzędnicy, robotnicy itd. Czy ktoś zechce nam pomóc finansowo w razie "upadku"? Obawiam się, że nie. (Na przykład osoba która straci pracę i nie opłaci raty kredytu może spodziewać się egzekucji komorniczej. Czy państwo takiej osobie pomoże?). Każdy powinien ubezpieczać się od różnego rodzaju zdarzeń losowych i dotyczy to też rolników.
Edytowane przez krzysiek dnia 11-01-2019 12:30 |
|