Autor |
Śmierć motocyklisty |
LukLog
Super Administrator

Miejscowość: Olsztyn
Data rejestracji: 16.03.06 |
Dodane dnia 30-07-2006 13:55 |
|
|
Witam!
Zapewne wszyscy słyszeliście o dramatycznym wypadku w którym zginął młody motocyklista. Jestem ciekaw jakie macie poglądy na tą całą sytuację.
Moim zdaniem policjanci postąpili słusznie. Normalny człowiek zatrzymuje sie gdy widzi blokadę policyjną a nie zaczyna uciekać. Mam nadzieję że te wydarzenia spowodują iż każdy następny chociaż chwilę się zastanowi. |
|
Autor |
RE: Śmierć motocyklisty |
Badyl
Użytkownik
Miejscowość: Chorzów
Data rejestracji: 16.07.06 |
Dodane dnia 30-07-2006 18:01 |
|
|
ja uważam wprost przeciwnie policjant powinien najpierw oddać 2 lub jeden strzał ostrzegawczy w powietrze a potem dopiero strzelać ale nie bezpośrednio w chłopca lecz w motor.
Badyl |
|
Autor |
LukLog
Super Administrator

Dodane dnia 30-07-2006 18:18 |
|
|
Tylko zwróć uwagę na kilka spraw:
1. strzały w powietrze i tak nic by nie dały bo chłopak by ich raczej nie usłyszał jadąc na motorze w kasku.
2. odjeżdzająca sylwetka motocyklisty jest tak mała że trudno wycelować w cokolwiek
3. jest obława policja szuka motocyklisty który dokonał napadu a tu widzisz jednoślad który omija blokadę i zaczyna uciekać. Ja też bym poomyślał pewni o to właśnie ten. |
|
Autor |
JesperKyd
Użytkownik

Miejscowość: Bydgoszcz
Data rejestracji: 29.07.06 |
Dodane dnia 30-07-2006 20:50 |
|
|
Widząc jadący na mnie motocykl, na dodatek przyspieszający (co w tego typy motorkach słychać) na pewno nie myślał bym o oddaniu strzału ostrzegawczego. Poza tym sam motocyklista swoim zachowaniem wymusił użycie broni. Zastanawia mnie bardzo co skłoniło kierowce do zawrócenia i ruszenia na policjana. Tego to już się nie dowiemy.
Prawdą jest że wiekszość motocyklistów wsiadając na motocykl czuje się nieśmiertelnymi
supermen'ami.
Swawolna Kompania Strzelecka
[img]http://img30.otofotki.pl/obrazki/ls774_Sniper_by_Gilly71-small.jpg[/img] |
|
Autor |
Badyl
Użytkownik
Miejscowość: Chorzów
Data rejestracji: 16.07.06 |
Dodane dnia 30-07-2006 22:46 |
|
|
moze macie racje...
Badyl |
|
Autor |
LukLog
Super Administrator

Dodane dnia 31-07-2006 14:28 |
|
|
Chodzi o to żeby każdy bandyta wiedział że policja użyje wszystkich środków aby go złapać |
|
Autor |
Destro
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 14.08.06 |
Dodane dnia 14-08-2006 06:10 |
|
|
Zgadzam sie z LukLog' iem. Policja postapila slusznie. Uwazam ze policja powinna byc brutalna wobec wszelkich przejawow dzialania na szkode spoleczenstwa i panstwa. Oczywiscie nie mowie o wprowadzeniu terroru ale policja naogol jest zbyt poblazliwa... |
|